I denne ukens utgave av middagsklubben ble den eldgamle og eldtrønderske tradisjonsretten sodd servert sultne klubbmedlemmer. Obligatorisk tilbehør var selvsagt skjenning (flatbrød penslet med sukkerlake) og ingefærøl.





Sodd kan lages selv, hvis man synes det er stas å lage kjøttboller og partere sau, men kjøpes oftest fryst på bøtte. Tillagingen er svært enkel: tin sodd i kjele, kok potet og gulrot, server. Husk flatbrød og egnet drikke!
Også i dag ble det spilt inn podcast. Temaer her er selvsagt sodd, samt andre tradisjonsrike retter som ball, potetball og mølje. Vi fikk også et nyord under dagens møte, nemlig «svølke», som et resultat av at Jørn glemte navnet på skjenning, og valgte å finne på et eget ord.
(«Å svølke» betyr for øvrig å banke noe(n) i følge denne dialektbloggen.)
Her er dagens «soddcast»:
Du finner alle episod(d)ene våre på samlesiden.
Neste uke møtes vi hos Eirik! Sjekk også statistikken vår over serverte retter her! Kanskje finner du inspirasjon til morgendagens middag?