Uke 45: Sodd hos Janne Helen

I denne ukens utgave av middagsklubben ble den eldgamle og eldtrønderske tradisjonsretten sodd servert sultne klubbmedlemmer. Obligatorisk tilbehør var selvsagt skjenning (flatbrød penslet med sukkerlake) og ingefærøl.

middagss
På grunn av lite bord, må noen av deltakerne sitte på gulvet. Uten at dét legger en demper på stemningen.
skjenning
Skjenning falt særlig godt i smak hos Jørn!
ingefaer
Ingefærøl er påkrevd ved soddspising.
ingvild
Ingvild kunne gå mett hjem også fra denne ukens klubbmøte.
persaunetjanne
Etter maten ble det inspirasjonstitting på Masterchef.

Sodd kan lages selv, hvis man synes det er stas å lage kjøttboller og partere sau, men kjøpes oftest fryst på bøtte. Tillagingen er svært enkel: tin sodd i kjele, kok potet og gulrot, server. Husk flatbrød og egnet drikke!

Også i dag ble det spilt inn podcast. Temaer her er selvsagt sodd, samt andre tradisjonsrike retter som ball, potetball og mølje. Vi fikk også et nyord under dagens møte, nemlig «svølke», som et resultat av at Jørn glemte navnet på skjenning, og valgte å finne på et eget ord.

(«Å svølke» betyr for øvrig å banke noe(n) i følge denne dialektbloggen.)

Her er dagens «soddcast»:

Du finner alle episod(d)ene våre på samlesiden.

Neste uke møtes vi hos Eirik! Sjekk også statistikken vår over serverte retter her! Kanskje finner du inspirasjon til morgendagens middag?

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s