Uke 46: Carbonara hos Eirik

Denne uka meldte to av fem medlemmer forfall – flyentusiasten Janne skulle til Oslo, mens Jørn skulle «i stolen». Heldigvis møtte Stian og Ingvild opp for en porsjon spaghetti carbonara.IMG_9188Originalt skal den vel lages med pancetta, men i dag måtte bacon duge. Planen var å bruke fløte i sausen som Trine anbefaler, men siden kommentarfeltet hennes klikka og insisterte på at det var en vederstyggelighet, gikk Eirik for en variant med eggeplommer og parmesan.

Ingredienser:

  • En pakke bacon i små strimler
  • En finhakka løk
  • To fedd hvitløk (hele, men knust, om det gir mening)
  • En passende mengde pasta
  • Fire eggeplommer (dette er luksusversjonen – bruk evt. to hele egg og en plomme)
  • Parmesan
  • En pakke bladpersille
  • Noen chiliflak
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Dette gjør du:

  • Kok spaghetti i saltet vann
  • Sprøstek bacon i litt olivenolje, ta det deretter ut av panna, la fettet bli igjen
  • Surr løk og hvitløk på medium varme i baconfettet, senk deretter varmen, sleng oppi noen chiliflak
  • Finhakk persillestilkene (finhakk bladene også, men spar dem til senere) og sleng det oppi med løken, ta ut hvitløken
  • Rør sammen fire eggeplommer og en god slump parmesan, sleng gjerne oppi litt salt og pepper også
  • Når pastaen nesten er ferdig, fyll en kopp med pastavann, du trenger det etter hvert
  • Når spaghettien er et minutt unna ferdig, hell av vannet og sleng den oppi med løken
  • Surr pastaen rundt så den blir dekket av deilig baconfett
  • Ta panna av varmen, la den kjølne litt, og sleng oppi eggeblandinga og det meste av persillebladene
  • Surr rundt, la alt bli dekket, spe med pastavann om det blir litt tørt
  • Server straks, topp med persille, parmesan, pepper og olivenolje

Se så glade folk blir:IMG_9190Om du vil lage en superautentisk carbonara, kan du sjekke ut videoen til denne gamle gubben:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s