Uke 50: Risengrynsgrøt hos Janne Helen

Middagsklubben har hatt litt problemer med å samles de siste ukene, men i kveld var det endelig dags igjen, og siden det er desember og bare 16 dager til jul, var det julegrøt på menyen hos Janne Helen.

IMG_7261
I den anledning var det fyr i peisen, nisser i vinduskarmen og mandel i grøten!

IMG_7262
Grøt er lavterskelmat, og veldig lett å lage. Enten kan du kjøpe grøtris og melk og koke selv (billig, med tanke på at det er priskrig på ris nå), eller så kan du kjøpe på pose og tilsette melk og vann. Begge deler omtrent like enkelt.

Husk å tilsett en liten klype salt i grøten, og gjerne også en skje eller to med vaniljesukker.

Hør ukens podcast!

Når det gjelder servering, bør gjestene få velge selv, særlig hvis den geografiske spredningen på gjestene er stor. Tradisjonene er forvirrende mange, og noen av tingene vi hadde forskjellige preferanser på i dag, var; ett eller flere smørøyne, spise fra skål eller flat tallerken, og om det skulle være melk eller saft til.

Ingvild og Eirik stilte med egenlaget ripssaft, og Janne hadde både skål og flate tallerkener. Ingvild presiserte at hun foretrakk en mellomting, altså en dyptallerken, mens Eirik vek fra sitt eget grøtprinsipp og prøvde å spise grøt flatt.

Og så fornøyde var alle sammen etter maten, særlig Eirik som fant mandelen og fikk marsipangris:

IMG_7271

Siden vi hadde så mange forskjellige preferanser, fant vi ut at vi kunne lage en førjulskonkurranse av det hele. Her har vi knipset alle dagens grøttallerkener med tilhørende drikke. Klarer du å plassere rett navn på rett tallerken/skål, vinner du en marsipangris!

IMG_7273

Svar i kommentarfeltet, klikk her!

Ta gjerne også vår uhøytidelige spørreundersøkelse:

2 kommentarer om “Uke 50: Risengrynsgrøt hos Janne Helen

Legg igjen en kommentar